top of page
 • Zakaj po carboxy terapiji vidim rdečico na obrazu?
  Pordelost je ena od pogostih posledic pri uporabi carboxy terapije, vendar to ne pomeni, da je vaša koža razdražena. Rdečica je posledica bohrovega učinka, ker je velika količina CO2 plina povečala delni tlak kisika in celoten krvni obtok. Na tistih delih s slabo cirkulacijo tekočin, boste opazili več rdečice. Tako kot vaš obraz postane rdeč po aerobni vadbi.
 • Ali je varna uporaba med nosečnostjo?
  CO2 carboxy terapijo se uporablja že 80 let brez prijavljenih neželenih učinkov. Gre za neinvaziven (brez igel) postopek z minimalnim draženjem na koži, zato je varen za uporabo med nosečnostjo.
 • Ali lahko kombiniram MTS (micro-needling) na obrazu?
  Da, postopek MTS je mogoče kombinirat, vendar se prepričajte, da je Ribeskin CO2 terapija opravljena pred MTS postopkom, saj se s tem poveča absorbcija ampule/seruma. Če je MTS opravljen predhodno, lahko povzroči draženje kože zaradi mikropoškodb tkiva, katera pridejo v stik s CO2 aktivacijskim gelom.
 • Ali ima učinek pilinga?
  Ne bo predvidenega učinka pilinga, vendar so kisikovi mehurčki ustvarjeni iz generacije CO2. To lahko pomaga pri regeneraciji kože in odstranitvi odmrlih kožnih celic, zaradi česar je vaša koža videti bolj gladka.
 • Ali lahko pred carboxy terapijo uporabljamo katero koli vrsto čistilnega izdelka?
  Ker je CO2 ogljikova kislina, lahko močno kisli izdelki, ki vsebujejo vitamin C, absorbcijsko kislino, itd., reagirajo na CO2 gel in dražijo kožo. Poleg teh kislinskih izdelkov se izogibajte uporabo izdelkov za čiščenje ali pilingov, ki vsebujejo AHA ali BHA kisline.
 • Ali je v primeru telesne terapije v redu opraviti carboxy terapijo pred ali po microneedlingu in kolikokrat je priporočljivo?
  CO2 carboxy terapijo lahko opravite ali pred ali takoj po MTS, ker bo carboxy terapija izboljšala regeneracijo kože. V primeru, da je stranka prvič deležna zdravljenja s carboxy tehniko, se priporoča samo ta tehnika brez MTS. Priporoča se uporaba MTS tehnike 1-krat na teden in CO2 carboxy terapije 2-3-krat na teden.
 • Kaj storiti s preostalim gelom na obrazu?
  Preostalega gela ne vtirajte in ne pustite, da se vpije v kožo. Obraz obrišite z mokro brisačo ali gobico.
CO2 SOUND CARBOXY THERAPY SKINZZO 1_edited.jpg
bottom of page